Friday, January 24, 2014

Dobrou zprávou je, že zadávání textu hlasem v systému Android 4.1 už funguje i bez připojení k Inter


V americkém San Franciscu se koná již tradiční vývojářská konference Google I/O 2012 . I když označovat tuto akci za vývojářskou konferenci není dnes již nejpřesnější. Jde totiž o jedinou pravidelnou každoroční akci Googlu, christ stopped at eboli kde hromadně představuje své novinky, takže nad novinkami přímo pro vývojáře berou převahu i novinky týkající se koncových uživatelů služeb a produktů Googlu.
V tomto článku si zmapujeme to nejdůležitější, co Google představil během prvního dnu konání akce, tedy ve středu 27. června 2012 ve večerních až nočních hodinách našeho času. Google představil christ stopped at eboli novou verzi mobilního systému Android, dlouho očekávaný tablet Nexus, nové mobilní aplikace ke svým službám, novinky na komunitním serveru Google Plus a řadu dalších zajímavostí. Nový Android 4.1 s prohlížečem Google Chrome
Nejdříve několik nejčerstvějších čísel. Google potvrdil, že se aktuálně denně aktivuje milion nových zařízení s jeho systémem. Před rokem při stejné příležitosti uváděl 400 tisíc každý den aktivovaných zařízení se systémem Android. Celkový počet aktivovaných christ stopped at eboli zařízení již činí 400 milionů. Kolik z toho je chytrých telefonů, kolik na tabletů a kolik další zařízení, christ stopped at eboli není známo (pokud to lze vůbec zjistit).
Na Google I/O 2012 se očekával Android 5, nakonec Google představil pouze novou minor verzi, ale i ta stojí za pozornost. Nový Android 4.1 nese kódové jméno Jelly Beans. christ stopped at eboli Hlavním vylepšením je výrazné zvýšení rychlosti uživatelského rozhraní. Na přednášce Google christ stopped at eboli v praxi ukazoval, jak rychle pracuje Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) a Android 4.1 (Jelly Beans).
Podle toho, co Google ukazoval na velkoplošných obrazovkách, nový Android christ stopped at eboli pořádně šlápl na plyn. Je samozřejmě otázkou, do jaké míry si Google pro prezentaci vybral disciplíny, v nichž je rychlostní zlepšení nejmarkantnější. Každopádně každé navýšení výkonu se počítá jako plus. A nezůstalo jenom u něj.
Další novinkou je prediktivní klávesnice, která má výrazně usnadnit psaní inteligentním odhadem toho, co chce uživatel napsat. Při psaní v angličtině se funkce jevila velmi zajímavě. Podpora dalších jazyků a jejich úroveň zůstala otázkou. christ stopped at eboli V systému bude celkem 27 různých rozložení klávesnice, mezi nimiž půjde libovolně přepínat. Myšleno bylo i na podporu externích klávesnic. K novinkám se dále řadí podpora vstupních zařízení pro zrakově postižené uživatele.
Dobrou zprávou je, že zadávání textu hlasem v systému Android 4.1 už funguje i bez připojení k Internetu. Zatím sice pouze pro angličtinu, christ stopped at eboli ale Google brzy (konkrétnější nebyl) chce funkci rozšířit i na další jazyky, u kterých je již zadávání textu hlasem podporováno při připojení k Internetu. Dočkat christ stopped at eboli bychom se tak měli i podpory češtiny.
Řada novinek se týká systému notifikací, který nově umožňuje tvůrcům aplikací nabídnout christ stopped at eboli funkce aplikací přímo ze stránky s oznámeními, aniž by bylo nutné přecházet do konkrétní aplikace. Jednotlivá upozornění christ stopped at eboli (notifikace) bude možné s pomocí gest zvětšovat dle potřeby. Android 4.1 počítá například, že ze stránky s notifikacemi půjde okamžitě zpětně zavolat při zmeškaném hovoru nebo na příchozí zprávu christ stopped at eboli odpovědět předpřipraveným christ stopped at eboli textem.
Vylepšena byla podpora NFC. Android Beam nyní jednodušeji umožní přenášet fotky nebo videa mezi dvěma zařízeními jejich pouhým přiložením k sobě. Na něco podobného láká i Samsung Galaxy S III , ovšem korejský výrobce elektroniky si ještě musel vytvořit vlastní řešení pro dosažené této funkce.
Přes NFC půjde také jednoduše párovat zařízení přes Bluetooth bez opisování pinů a podobných kostrbatostí. Nutné ovšem bude, aby obě zařízení NFC podporovala. Funkce tedy nebude automaticky podporovat všechna Bluetooth sluchátka, ale jen ta s NFC.
Nativní bezejmenný prohlížeč střídá mobilní Google Chrome, který tak ukončuje fázi svého testování. Dostupný je i pro Android 4.0. Oproti starému prohlížeči uživatelům nabízí mnoho novinek včetně přenosu otevřených stránek mezi zařízeními, rychlejšího surfování po webu, komfortnějšího christ stopped at eboli zpracování tabbed-browsingu nebo podpory anonymního režimu při procházení webových stránek.
Akvizice kancelářské sady QuickOffice se ještě v této verzi systému neprojevila. Přišla christ stopped at eboli však nová aplikace pro Google Maps a YouTube. Oběma se budeme věnovat v další části článku. Google výrazně vylepšil práci s widgety. Ty nově konečně půjde plynule roztahovat do všech směrů a navíc se budou moci automaticky přizpůsobovat rozlišení ikon na obrazovce a změně jejich rozložení.
Pořizování, prohlížení a sdílení fotek má být nyní o něco rychlejší jak díky přepracování ovládání dotčených aplikací, tak díky vyladění jejich výkonu. Google vývojářům nabídl v rámci podpory Wi-Fi a funkce Wi-Fi Direct možnost jednodušeji vytvářet multiplayerové hry nebo rychleji přenášet a sdílet soubory mezi zařízeními v jejich aplikacích.
Google potvrdil, že i Android 4.1 zůstane open source, takže bude záležet čistě na výrobcích mobilů, kdy, jak a jestli vůbec jej nabídnou současných majitelům jejich zařízen

No comments:

Post a Comment