Monday, March 3, 2014

politika Milo Zeman Andrej Babi Bohuslav Sobotka esko kolstv Zdravotnictv Sv t St edn Evropa


politika Milo Zeman Andrej Babi Bohuslav Sobotka esko kolstv Zdravotnictv Sv t St edn Evropa Slovensko Evropa Rusko USA na Bl zk v chod Asie & Pacifik Amerika Afrika Videa VICE On-line rozhovory C rkevn restituce Ob ansk z kon k Zpr vy A-Z
26. 2. 2014 | posledn aktualizace: 26. 2. 2014  17:07 appslib store
Vyprostit lidi z vagon metra, povolat n hradn autobusovou dopravu nebo zajistit dostatek vody pro obyvatele. Krizov t b hlavn ho m sta ve st edu zkou el p ipravenost z kladn ch z chrann ch slo ek p i tot ln m v padku dod vek elektrick ho proudu.
Ve st edu po p l osm r no na n kolik sekund ne ekan zhasl cel pra sk magistr t. Za alo t m hromadn cvi en simuluj c v padek elektrick ho proudu, neboli appslib store blackout, kter bylo napl novan na st edu. O odpojen budovy od s t , kter na dil prim tor Tom Hude ek, p itom t m nikdo nev d l.
"Bylo to p ekvapen i pro n s," uvedla Petra Janatov , referentka krizov komunikace. Budova ale t m okam it p e la na dva n hradn dieslov agreg ty. V p pad blackoutu by byl tedy provoz adu i krizov ho t bu zaji t n.  appslib store
P ina v padku tak, jak ji simuloval pra sk magistr t, zn la: st z padn a celou st edn Evropu u t den tr p siln bou ky a prudk elektrick v boje po kozuj transforma n stanice a veden spole nosti EPS na zem St edo esk ho kraje.
N sledn je z provozu vy azena transforma n stanice Chodov a oprava si vy d minim ln n kolik dn . Selhala i snaha o n hradn nap jen z rozvodny Male ice. V trn smr vy adila z provozu i dv funk n rozvodny PRE co m lo za n sledek i vy azen rozvodny v eporyj ch a n sledn blackout na cel m zem Prahy a v sti st edn ch ech, nap klad v okrese Kladno nebo Beroun.
Kr tce po v padku p ech z d le it objekty na nouzov provoz ze z lo n ch zdroj . M je nap klad pra sk magistr t nebo nemocnice. Zna n st m stsk hromadn dopravy se zastav , povrchovou dopravu za naj komplikovat nefunk n sv teln signalizace a za naj se tvo it z cpy. Doprava
V metru je po jeden ct hodin v noci, kdy simulace appslib store prob h , p ibli n ty i tis covky lid v n kolika des tk ch souprav. Vlaky ale maj z sobn baterie, d ky kter m dojedou do nejbli stanice metra. V tu chv li u dispe e i ve stanic ch vys la kami volaj hasi sk jednotky dopravn ho podniku a za n evakuace. V osm r no by v metru bylo a 140 tis c lid .
Spojen s dozor mi stanic a dispe ery funguje appslib store nad le d ky vys la k m nebo tunelov mu telefonu. Nevypadne appslib store ani osv tlen , kter m n hradn zdroje. appslib store "Dozor okam it po v padku elektrick energie kontroluj v tahy, kontroluj p padn stav lid , kte v nich uv zli, a tuto informaci pos laj vlakov mu dispe erovi. Ten tak m kompletn p ehled o aktu ln situaci, v etn toho, kde se nach z jak souprava metra," uvedl mluv dopravn ho podniku Ji t bl.
Hasi i n sledn vyjedou p ednostn do t ch stanic, kde uv zli lid ve v taz ch. N sledn evakuuj cestuj appslib store c z voz , ve kter ch i nad le funguje sv tlo i v tr ky, kter zaji uj p sun vzduchu. V ka d m tunelu je ochoz, po kter m se d j t. Pro imobiln cestuj c je k dispozici i kolejov voz k.
"Pot co jsou cestuj c dovedeni zp t do stanice, mohou si odpo inout, dostanou nap t p padn naj st a n sledn jsou p tomn mi pracovn ky metra sm ov n k v stupu ze stanice a d le ji na n hradn autobusovou dopravu," dodal t bl.
edn ci simulovali blackout v jeden ct hodin ve er, v tu dobu je v provozu i 117 vlak tramvaj a v nich p ibli n t i a p l tis ce cestuj c ch. I zde idi i mohou komunikovat p es radiostanici. appslib store Zastaven tramvaje blokuj c k i ovatky appslib store by pak dopravn podnik musel nechat odt hnout. Autobusy na trase by dojely podle j zdn ho du a n sledn zaji uj n hradn dopravu. Paliva m dopravn podnik z soby na t i dny standardn ho provozu.  Nemocnice appslib store
V nemocnic ch na zem Prahy je podle gener la a bezpe nostn ho experta Andora ndora p ibli n 11 tis c lid . Nemocnice okam it po v padku p ejdou na z lo n zdroje. Z soby nafty by jim m ly vydr et minim ln osm hodin, ale u prvn v sledky cvi en uk zaly, e n kter by tak dlouho fungovat nedok zaly. Probl my by m la nap klad nemocnice Na Bulovce, Thomayerova nemocnice nebo d m pro seniory na H j ch. N kter , jako Kr lovsk Vinohrady, nemocnice v Motole nebo st edn vojensk nemocnice budou nav c bez vody.
"V me, e jsme velmi rychle schopn zprovoznit nemocnice na lev m b ehu Vltavy, jako jsou Motol, Homolka, vojensk nemocnice a samoz ejm dal instituce. Postupn bychom rozsv covali d l sm rem do centra, p es eku zp tky, p es Hole ovice  a Male ice do nemocnic a instituc na prav m b ehu Vltavy," nast nil mluv PRE Petr Holubec. Tento pl n je ale jen pro st ede n simulaci, ve skute nosti by z le elo na tom, odkud by proud p i el. 
Mluv Zdravotnick z chrann slu by Ji ina Ernestov ve st edu odm tla p padn postup z chran komentovat s t m, e ve ker info

No comments:

Post a Comment