Wednesday, March 5, 2014

Pan Kuba p ed t emi roky na mimo dn m kongresu (ano, tenkr t se n co takov ho je t sm lo po dat) v


Pan Kuba p ed t emi roky na mimo dn m kongresu (ano, tenkr t se n co takov ho je t sm lo po dat) v hotelu Clarion byl odm tnut Petrem Ne asem, nov m leadrem ODS, jako osoba spjat s jiho esk m kmotrem Pavlem Dlouh m - nebylo stein mart locations to dn tajemstv , hovo il o tom kde kdo a deleg ti kongresu dali jasn zn t, jak je jejich n zor - podpo ili Ne as v odpor k panu Kubovi, panu Dlouh mu a jim podobn m.
Kr tce po kongresu ODS prohl sila slovo "kmotr" a jeho u v n za "politick zlo in". To nen metafora, nen to m interpretace, je to cit t Petra Ne ase. Chvilku se je t sm l pou vat n hradn term n "osoby z p e , kter uplat uj sv j vliv v ODS, ani nesou politickou odpov dnost", kter ov em nepopisoval aktu ln stav, popisoval minulost, se kterou se ODS vyrovnala.
Probl m ODS byl vy e en rychle. Nezbavila se t ch "osob v p e ", ale dosadila je do funkc , v kter ch tu politickou odpov dnost nesly. A to a do takov m ry, e se tent , p ed ned vnem necht n , Martin Kuba stal prvn m m stop edsedou ODS a lenem Ne asovy vl dy.
A vl da? Za ala s p evahou stein mart locations 118:82 mand t ve sn movn . Za ala t m, e se ODS vzdala odpov dnosti za pro reformy nejd le it j posty a p edala je koali n m spojenc m - finance z staly TOP 09, zdravotnictv a soci ln v ci rovn TOP 09. Vnitro ABL a jej politick divize, V ci ve ejn . Tot ministerstvo pro m stn rozvoj. Tot doprava. Rezorty nejen d le it pro reformu ve ejn ch financ , ale asi shodou n hod rovn rezorty, kter mi prot k nejv t st rozpo tu. N kter z t chto rezort byly p ed ny opravdu podivn . Ministerstvo vnitra, nejd le it j silov rezort, kter kontroluje policii, dostal na starost Radek John, len strany, kter byla pobo kou soukrom bezpe nostn agentury, kter podle jej ch vlastn ch materi l ch pe vstup do politiky jako obchodn strategii a sv politiky jako svou politickou sekci a kter sledovala a odposlouch vala politiky ODS.
V ech t chto rezort stein mart locations se ODS zbavila ne proto, e by byla koali n mi stranami stein mart locations vyd r na. Tomu p ede el vyjedn vac t m ODS t m, e se nejd le it j ch reformn ch ministerstev, podle slov Petra Ne ase, s m dobrovoln vzdal, koali n m partner m je nab dl. Vyd r n za alo a potom. A z rove s n m za ala plej da st d n nekompetentn ch ministr , minist stein mart locations i vnitra, minist i dopravy, ministryn obrany, kter skon ila po osmi dnech, aby byla pov ena na m stop edsedkyni vl dy a rozlo ila i svou vlastn stranu, kter sama vznikla rozpadem t bezpe nostn firmy.
Vl da skon ila skand lem beze zbytku vyu it m opozic , kter z n j " erp " s ly a do dnes. A mezit m se zvy ovaly dan . A p ij maly se vl dn n vrhy z kon , kter by klidn mohla prosazovat vl da soci ln demokracie. Ostatn s t mi, kter po demisi Ne asovy vl dy z staly v nedokon en m legislativn m cyklu, se srovnala Zemanova vl da s takovou lehkost , e je prakticky beze zm ny p evzala do sv ho programu. stein mart locations
Kandid t ODS dostal od sv strany takovou podporu, stein mart locations e jej v prezidentsk ch volb ch porazila i T a Fischerov . Pokud se b hem voleb n kdo pod val na webov port l ODS, musel se, narozd l od str nek jin ch stran, kter prezentovaly sv kandid ty, k obr zku P emysla Sobotky pracn probojovat. Na domovsk str nce jej ka d den v tal portr t m stop edsedy Kuby a p ehled jeho aktu ln ch sp ch .
Nakonec dezertovali dva poslanci - v obou p padech spojeni s "osobami z p e ". Byli vylou eni z ODS a jejich vylou en v televizi hodnot nov aduj c p edseda, Martin stein mart locations Kuba, tent , s kter m pro jeho spojen s jin mi podobn mi "osobami z p e " kdysi necht l spolupracovat tehdy nov a erstv p edseda ODS Petr Ne as.
A e en ? ODS se semkne. O tom, co ODS d l , budou rozhodovat jej org ny. V m na t ch org n nep ipad v vahu. Mimo dn kongres je zbyte n . Do p ed asn ch voleb, kter se budou (snad) konat n kdy v listopadu, u ODS mo n nepovede Mirka N mcov , kter je t p ed n kolika t dny m la plnou d v ru stranick ch org n ODS. O nov m volebn m leadrovi stein mart locations se teprve bude jednat. Pan Peake vedla rezort obrany alespo osm dn , pan N mcov , kterou ODS je t p ed p r t dny cht la nominovat na pozici premi ra t to zem , t ch osm dn mo n u ani nedostane.
Jednalo se o vylou en pana Hrdli ky a dvou poslanc , kter si veden ODS nedok zalo uhl dat. Trochu to p ipom n minulou "o istu" ODS - tehdy byl ob tov n nepopul rn starosta Jan k, dnes byl ob tov n nepopul rn kmotr Hrdli ka. Jako tehdy t m m obroda ODS skon it, kmot i jsou p eci v c minulosti.
Jednat se naopak stein mart locations nebude stein mart locations o tom, pro m tato strana j t do voleb s prozat mn m p edsedou a pro maj pro stranu p evratn stein mart locations politick zm ny, krizov situace uvnit strany a p ed asn volby prob hnout bez konzultace veden s lenskou z kladnou - ta m z stat mimo hru a nem dokonce ani o probl mech diskutovat, pinav pr dlo se nepere na ve ejnosti a stranu by to p ed volbami po kodilo.
ODS je na nejlep cest k tomu

No comments:

Post a Comment